top of page

Paint protection film
 

Wat is PPF?

PPF is de afkorting voor Paint Protection Film.

Deze doorzichtige folie beschermt je autolak tegen steenslag en andere schade. Net alsof er een onzichtbaar pantser op je wagen ligt.

 

PPF folie laat niets door op de autolak: gebruikskrassen,  ingebrande vlekken en verontreiniging maken geen kans.

De folie incasseert de schade én bezit de kracht om zichzelf te herstellen.

PPF folie is gemaakt van polyurethaan: een dik, maar flexibel soort plastic dat onder invloed van warmte terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm. Krassen verdwijnen vanzelf door warmte.

Waar kan PPF aangebracht worden?

Meestal vragen klanten een full frontal. Daarbij pakken we de volledige neus van je wagen aan: motorkap, bumper en spatborden omdat die onderdelen natuurlijk het meest onderhevig zijn aan steenslag.

Je kan ook kiezen om alleen bepaalde delen van je wagen te behandelen: deuren, instaplijsten, bumpers, bumpergoot koffer, koplampen en spiegels. Moet je dagelijks gerief in- en uit je koffer laden, bijvoorbeeld? Kies dan enkel om die plaats te beschermen.

Tot slot is er ook nog de binnenkant van je wagen. Denk maar aan de gelakte delen van je deuren en middenconsole en/of schermen. 

Kan PPF aangebracht worden in combinatie met een coating?
Ja dit kan, het laten aanbrengen van PPF beschermfolie is perfect te combineren met een coating behandeling
Het grote voordeel
van aan laten brengen een coating  over de folie is de hoge hydrofobische werking die gecreëerd wordt. Hierdoor wordt ook het oppervlak dat voorzien is van folie vuil-/waterafstotend. 

bottom of page